06 182 647 55

Advies echtscheiding

Een echtscheiding is één van de meest emotionele momenten in iemands leven. Een goed financieel overzicht van uw rechten en verplichtingen is dan ook erg belangrijk. De Financiële Huysarts biedt professionele hulp in het berekenen van de financiële en fiscale consequenties van de door u getroffen regelingen. Afspraken over alimentatie, hypotheek en de zorg voor uw kinderen hebben bij een grote invloed op uw toekomstig inkomen.

Echtscheiding en ondernemen

Als een ondernemer gaat scheiden kan dit grote financiële gevolgen met zich meebrengen. De vraag kan zijn wie het bedrijf voortzet als beiden een belang in het bedrijf hebben. Als de partner moet worden uitgekocht, kan zelfs de continuïteit van het bedrijf in gevaar komen.

Daarnaast zijn er uiteraard nog andere onderwerpen die bij een echtscheiding geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan de alimentatie, uw pensioen, verzekeringen en de rekening-courant verhouding tussen de onderneming en uw beiden.

Wij kunnen u een passend advies geven omtrent uw financiële en fiscale mogelijkheden.

Wat kunnen wij voor u doen?

Fiscaal en financieel kan een echtscheiding complex zijn. Misschien heeft u geen overzicht meer, of weet u niet precies waar u moet beginnen. De keuze die u maakt in de verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen heeft grote invloed op uw toekomstig inkomen en vermogen.

Met de Financiële Huysarts bent u verzekerd van een goed overzicht van uw rechten en verplichtingen en kunnen uw lasten - daar waar mogelijk - fiscaal afgewenteld worden. Omdat wij veel kennis hebben van financiële producten en fiscaal deskundig zijn, kunnen wij in ons advies de verschillende financiële en fiscale keuzes doorrekenen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u zich richten op andere zaken.

Neem contact met ons op, wij kunnen u verder helpen.

Home > Juridisch advies > Echtscheiding