06 182 647 55

Woekerpolis?

14-06-2018

Woekerpolis?

Woekerpolis?

U heeft ze waarschijnlijk in het verleden ook afgesloten? Het was een leuke mogelijkheid om belasting te besparen en de verzekeraar zou ook nog een mooi verwacht rendement maken door met de premie te gaan beleggen. Met deze twee voordelen werden er heel veel lijfrenten/koopsompolissen verkocht - in totaal ongeveer 7 miljoen polissen sinds 1993 - aan particulieren als aanvulling op het pensioen en/of aflossen van de hypotheek.

In 2006 kwam er een einde aan het sprookje via het televisieprogramma Radar. Deze introduceerde het begrip “woekerpolis”. Het programma Radar had een nieuwsitem gemaakt over de bevindingen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) met betrekking tot de beleggingsverzekeringen. Uit het onderzoek bleek, dat de verzekeraar zijn broekzakken aan het vullen was met de ontvangen premies. De premie werd niet belegd, maar ging voor het overgrote deel op aan kosten van de verzekeraar. Volgens deze toezichthouder op de financiële markten zijn er ongeveer nog twee miljoen polissen met het predicaat “woekerpolis”.

Na veel rechtszaken, compensaties en informatie van de verzekeraars verder, blijken nog veel klanten niets of onvoldoende met hun polis te hebben gedaan.

Wij geven advies op maat en kunnen u mogelijk geld besparen en/of uw beleggingsrisico verminderen. Daarnaast adviseren wij u op welke wijze u de koopsompolissen kunt aanwenden voor uw pensioen.

 

Home > Blog > Woekerpolis?