06 182 647 55

U wilt besparen op uw energiekosten en belasting?

16-09-2018

U wilt besparen op uw energiekosten en belasting?

Wist u dat ongeveer 45% van uw energierekening direct of indirect naar de belastingdienst gaat. U bent immers afhankelijk van energiebedrijven voor uw gas en elektriciteit. De overheid kan de belasting en de energieprijzen naar eigen inzicht verhogen.

Wilt u af van deze belastinggelden en hoge energierekening?

Hoe?

Verduurzaam uw woning met behulp van de Financiële Huysarts. Wij werken samen met professionele installateurs in het land zoals bijvoorbeeld Samen-voor-Duurzaam in Laren (NH).

Subsidie?

De overheid stelt in 2018 € 100 miljoen beschikbaar aan ondernemers en particulieren voor duurzame verwarming. Op de aanschaf van een warmtepomp, biomassakachel en zonneboilers kunt u subsidie ontvangen.

Lenen?

Wanneer u als particulier wilt profiteren van een goedkope financiering om uw aanschaf na subsidie te financieren. U kunt tegen een laag vast rentepercentage uw energievoorziening annuïtair financieren met een looptijd van maximaal 15 jaar.

Koopt u in 2018 een nieuw huis of sluit u, uw hypotheek over en u wilt u de woning energiezuinig maken dan kunt u € 9.000 extra lenen en bij (0 op de meter) wel € 25.000 extra.

U bespaart dan op uw energiekosten en verdient op deze wijze uw investering snel terug. Zeker wanneer de kosten voor energie stijgen!

Voorbeeld

Henk en Ingrid wonen met hun twee kinderen in een hoekwoning. De woning gebruikt gemiddeld 2000 m3 gas en 4000 kWh per jaar. Ongeveer 45% van het totaal dat u betaald aan uw energie-distributeur is belasting. Daarnaast is deze energie over het algemeen niet groen maar inktzwart van de kolen.

De energierekening gaat met ingang van 1 januari 2018 gemiddeld met 190 euro omhoog.

De verwachting is dat de gas- en elektriciteitsrekening voor Henk en Ingrid in de toekomst alleen maar hoger zal gaan worden door hogere belastingen en tarieven om het klimaatakkoord te kunnen financieren.  

Het resultaat?

Het verwarmen van de woning en het gebruik van elektra kost ongeveer € 3000 per jaar. Wanneer zij de energie zelf opwekken hebben zij een financiering nodig van ongeveer € 19.500. Een annuïteit (rente en aflossing) bij een lening van 19.500 bij een rente van 2,65% per jaar bedraagt € 131 per maand. Na 180 maanden is uw lening afgelost en is uw energie gratis geworden.

Henk en Ingrid besparen met hun aankoop € 121 per maand op basis van de huidige belastingtarieven. Bij een verwachte stijging van de energietarieven bespaart u in de toekomst mogelijk nog veel meer!!

De terugverdientijd wordt met een stijging van de prijzen alleen maar korter!
U bent niet meer afhankelijk van de overheid en haar belasting op energie!

Wat moet u doen?

Wacht niet langer en laat u deskundig informeren over uw financiële mogelijkheden om toekomstige kosten en belastingen te besparen!

Wij verzorgen ook de teruggave van de door uw betaalde 21% btw op uw zonnecollectoren.
Neem contact op met de Financiéle Huysarts.
Wij zijn geregistreerd financieel planner (FFP) en register belastingadviseur (RB). Wij zijn onafhankelijk in al onze financiële adviezen.
 0618264755
info@financielehuysarts.nl

Home > Blog > U wilt besparen op uw energiekosten en belasting?